Veel gestelde vragen

Als ik korte eigen nagels heb die snel afbreken of ik ben een nagelbijter, is het dan mogelijk om kunstnagels te laten zetten?

Ja, dan zijn kunstnagels, zoals acrylgel of biab een uitkomst. Want tijdens het dragen van de kunstnagels groeien je natuurlijke nagels gewoon door. Het is wel noodzakelijk om het bij te houden zodat je kunstnagels goed blijven zitten.

Wanneer ik kunstnagels heb, kunnen mijn eigen nagels dan beschadigen?

Als je de kunstnagels door een professionele nagelstyliste laat aanbrengen, zullen je eigen nagels hierdoor niet beschadigen. Tevens zijn je eigen nagels van nature zacht en flexibel, dat zal niet veranderen door het dragen van kunstnagels. De enige kans dat je je eigen nagels beschadigd is als je de acryl of gel er af gaat pulken. Je natuurlijke nagel bestaat namelijk uit 3 verschillende laagjes en door de kunstnagel eraf te trekken trek je ook die laagjes mee. Hierdoor bestaat er beschadiging en dunne breekbare nagels. Laat ze daarom altijd vakkundig verwijderen in de salon.

Is het verstandig om een nabehandeling in te plannen na het plaatsen van kunstnagels?

Ja, je eigen nagels blijven groeien, ook als je kunstnagels hebt laten aanbrengen. Gemiddeld groeien uw nagels 0,1 mm per dag, dat is ongeveer 3mm per maand. De meeste klanten kiezen er dan ook voor om een nabehandeling te plannen na ongeveer 3 á 4 weken. Bij zo een nabehandeling (ook wel opvulling genoemd) wordt een dun laagje van je acrylnagel of gelnagel afgevijld om weer één mooi geheel te krijgen.  Helemaal afvijlen van de kunstnagel is dus niet nodig. Na het afvijlen wordt er weer een nieuw laagje aangebracht om de uitgroei te camoufleren.

Wat is het verschil tussen gelnagels en acrylnagels?

Bij gelnagels wordt er een laagje gel aangebracht op de nagels welke gevoelig is voor UV (ultra violet) licht. De gel wordt hard onder een UV lamp en wordt opgebouwd uit meerdere lagen die bij iedere laag weer moet uitharden onder de lamp. Bij acrylnagels wordt er gewerkt met acrylpoeder en een vloeistof. Zodra de acrylpoeder met de vloeistof wordt gemengd wordt dit hard en kan de nagel gevormd worden. Beide soorten nagels zijn met een normale nagellak of gellak te lakken. Zie ook: verschil tussen acrylnagels en acrylgel-nagels

Wat is het verschil tussen acrylnagels en acrylgel-nagels (ook wel polygel of powergel genoemd)?

Bij acrylnagels wordt er gewerkt met acrylpoeder en een vloeistof. Zodra de acrylpoeder met de vloeistof wordt gemengd wordt dit hard en kan de nagel gevormd worden. Tevens is de vloeistof qua geur erg sterk en niet erg prettig. Acryl/gel nagels is een compleet nieuw systeem op het gebied van kunstnagel technieken. Het heeft de hardheid van acryl, maar de substantie van een harde gel. Het heeft geen doordringende geur zoals bij acryl en is makkelijk te verwerken. Het is een super lichte kunstnagel die dus ook nog eens hartstikke sterk is. Maar acryl/gel heeft nog meer voordelen, bij het aanbrengen van het product loopt het niet uit in de nagelriemen zoals bij gelnagels. Klanten ervaren het uitlopen van gewone gel wel eens als vervelend omdat het verwijderen hiervan pijnlijk kan aanvoelen. Want acryl-gel werkt als een soort klei die je in de juiste vorm moet boetseren. Het loopt tijdens het aanbrengen op de nagel niet uit en het creëren van de perfecte vorm is dus veel eenvoudiger.  Zodra de ideale vorm is gecreëerd, kan hij worden uitgehard onder de UV-lamp.

Kan ik alles doen met kunstnagels?

Acryl en gel nagels zijn sterker dan je eigen nagels, dus je kunt ermee omgaan alsof het je eigen nagels zijn. Het is wel van belang om je nagels regelmatig te laten bijwerken en te verzorgen. Hou ook rekening met de lengte en verhouding, hoe langer ze zijn, hoe kwetsbaarder. Als je bijvoorbeeld vaak stoot, dan is waarschijnlijk de lengte te lang. In dat geval zou je ervoor kunnen kiezen om ze te laten bij vijlen. Knip ze nooit zelf af, want hierdoor krijg je beschadigingen aan de kunstlaag omdat deze breekt. De beste tip die ik je kan geven: gebruik je nagels niet als gereedschap maar gebruik je vingertoppen. Zo heb je langer plezier van je kunstnagels.

Hoe lang duurt het zetten van acrylicgel nagels of gelnagels?

Dat is erg afhankelijk hoe je je nagels er uit wilt laten zien. Wil je je eigen lengte houden? Wil je ze laten verlengen? Wil je nail art? ... De tijdsduur is afhankelijk van je wensen.

Hoe zit het met de hygiƫne bij "Het Nagelhuuske"?

Hygiëne is erg belangrijk bij het zetten van nagels of een manicure behandeling. Al het gereedschap, apparatuur en vijlen wordt na elke behandeling gesteriliseerd en gereinigd. Op deze manier voorkomen we dat er geen schimmels of infecties ontstaan tijdens de behandeling in de salon.  Lees ook de extra info op de pagina "Huisregels" > Hygiënemaatregelen en een gezondheidscheck.

Is uw vraag niet beschreven, neem dan gerust contact op. Wij helpen u graag verder.